18 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Столичният инспекторат проверява разделното събиране на отпадъци

Проверки за разделно събиране на боклук текат в различните райони на София, информират от Столичния инспекторат.

При проверките за разделно събиране в „Средец“ инспекторите са санкционирали търговски обект за изхвърляне на отпадъци от опаковки в контейнери за битов боклук. Това се е случило на ул. „Солунска“ на ъгъла на бул. „Витоша“. Кашоните и отпадъците от опаковки, събрани от магазина, са били оставени до подземните контейнери. За нарушението е наложена санкция и боклукът е бил прибран, а мястото е почистено.

В „Слатина“ пък инспекторите са предотвратили изхвърляне на голямо количество кашони и касетки от търговски обект на ул. „Велчо Атанасов“. Дадено е предписние за недопускане на смесване на различни видове отпадъци и изхвърлянето им в контейнерите за битова смет.

Плановите проверки ще продължат, категорични са от Столичния инспекторат. Техни екипи ще реагират и на подадени сигнали от граждани за замърсяване с отпадъци, неправилно изхвърляне и нерегламентирани сметища в София.

Related Articles

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ