16 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Стартира седмото издание на фестивала „КвАРТал“

На 16 септември стартира седмото издание на „КвАРТал“. Фестивалът ще продължи до 18 септември. С музика, кинопрожекции, творчески работилници, изложби, инсталации и театрални спектакли – общо над 80 участника, старият еврейски квартал ще посрещне деня на София – 17 септември, а празненствата започват още от петъчната вечер, съобщиха организаторите. Темата е „Малките неща“, а тази година са включени множество културни събития – изложби на млади художници и фотографи, театрални представления, концерти, DJ партита, кинопрожекции и арт инсталации. За най-малките е подготвена специална детска програма. За пореден път артисти, локализирани в творческия квартал на София, ще отворят ателиетата и домовете си, за да се доближат до публиката и да сътворят пред очите им магията на изкуството.

Освен артистичната програма, ще има тематични турове, които да запознаят аудиторията с любопитни факти от историята на творческия квартал.

„Едни от главните цели е столицата да се радва на повече пешеходни зони, да се запази архитектурното наследство и да се облагородява цялостната градска среда, като инициативата работи в партньорство вече втора година със Съюза на урбанистите в България“, разказват организаторите. Традиционно за фестивала и тази година част от улиците в „КвАРТал“ ще бъдат освободени от движение за коли. Това са улиците „Триадица“ и „Сердика“, както паркингът пред сградата на направление „Архитектура и градоустройство“ към Столичната община – от ул. „Сердика“ до ул. „Искър“.

Related Articles

Античният град Хераклея Синтика отвори врати за посетители

„Античният град Хераклея Синтика“ вече е отворен за посетители. Обектът е с впечатляваща визия, след като успешно се изпълни първият етап на проекта, изготвен...

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ