15 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Стартира ремонтът на Старозагорската гара

С полагане на първа копка и в присъствието на транспортния министър Росен Желязков, стартира дългоочакваният ремонт на жп гарата в Стара Загора. Всички дейности по новата визия трябва да приключат за две години, а дотогава на жп гарата ще бъде осигурено безпрепятственото преминаване и използването й от пътниците.

В обхвата на проекта е включен ремонт и възстановяване на съществуващата жп инфраструктура и привеждане на гаровия комплекс в съответствие с европейските стандарти. Консорциум ДЗД „Европейска жп гара Стара Загора“, е изпълнител на проекта, който е на стойност 9 726 000 лева.

Ремонтът предвижда подмяна на подови, стенни и таванни покрития, нови фасади, както и пълни мерки за енергийна ефективност. Ще бъде изградена нова климатизация, а гарата ще разполага с четири асансьора, за да бъде осигурен достъп до всички нива на хора с намалена подвижност.

По настояване на старозагорци новата гара ще бъде издържана в зелен цвят, цветът на ФК “Берое“.

Related Articles

Изграждат Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти в с. Голяма Желязна

В троянското село Голяма Желязна започна строителството на Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти. Инициативата “Шарена Задруга” беше обявена още преди година...

Започва строителството на граничен пункт „Струмяни-Берово“

Реалното изпълнение на проекта за строителство на граничния пункт „Струмяни-Берово“ между България и Република Северна Македония е вече в ход. Инвестицията е на стойност...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ