13 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Стартира ремонтът на основната пътна връзка за Мини „Бобов дол“

Започна ремонтът на 12,9 км от път III-602 в участъка Коняво – Горна Гращица – Таваличево – Горна Козница, в област Кюстендил, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Третокласният път свързва Кюстендилска с Бобовдолска община и има важно стопанско значение за региона, осигурявайки връзка с Мини „Бобов дол“ и ТЕЦ „Бобов дол“. Инвестицията е от бюджета на АПИ и е на стойност 8,9 млн. лв.

Предвидените ремонтни работи ще се извършват без отбиване на движението, като преминаването ще се осъществява поетапно в една лента и ще се регулира с пътна сигнализация.

Настилката на участъка, предвиден за ремонт – от околовръстния път на Кюстендил до с. Горна Козница, е остаряла, с множество пукнатини и деформации. В по-голямата си част отсечката не е ремонтирана повече от 40 години.

Проектът предвижда полагане на нова асфалтобетонова настилка в целия участък, подобряване на отводняването, възстановяване на канавките и банкетите на пътя. Отсечката ще е с нова хоризонтална маркировка и нови пътни знаци и ограничителни системи /мантинели/.

Ремонтните дейности се изпълняват от дружеството, с което АПИ има договор по ЗОП за поддържане на републиканските пътища в област Кюстендил.

Related Articles

Обсъждат концепцията за подобряване на транспортната свързаност в Софийска област

На 22 април в 3 общини на Софийска област ще се проведат срещи за подобряването на транспортната свързаност в региона. Обществените обсъждания на концепцията...

Втори сме по ръст на цени на жилищата в ЕС

На фона на охлаждането на имотния пазар в редица европейски държави у нас цените на имотите продължават да растат. Според Евростат България е на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ