29 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Стартира обществена поръчка за технически проект за ремонт на надлез

Областно пътно управление – Стара Загора откри обществена поръчка за изработване на технически проект за ремонта на надлеза при км 0 на път ІIІ-5007 Ягода – Конаре, преминаващ над път І-5 Казанлък – Стара Загора. Съоръжението е част от пътен възел „Ягода“. То е в аварийно състояние и е с намалена носимоспособност поради разрушения по главните греди вследствие на удар от извънгабаритно преводно средство. Надлезът е с дължина 78 м, широчина на пътното платно е 10 м и два тротоара по 1,25 м.

Прогнозната стойност на поръчката е 66 924 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на проектантските работи е 90 календарни дни, който започва от датата на сключване на договора и включва само времето за проектиране. Изпълнението на проектните работи ще се извърши в три междинни етапа.

Целта на обществената поръчка е да се изработи технически проект за ремонтно-възстановителни работи на пътното съоръжение, гарантиращ технико-експлоатационни показатели, съответстващи на новите нормативни документи, носимоспособност и дълготрайност на надлеза, както и да се осигурят безопасни условия на движението и комфорт на пътуващите.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка за предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът им за изпълнение.

Срокът за подаване на офертите в обществената поръчка е до 17 октомври 2022 г.

Related Articles

НАП напомня: Българите с имоти в чужбина да ги декларират до 30 април

Националната агенция за приходите напомня на българските граждани, които притежават имоти в чужбина, че са задължени да ги декларират в годишната данъчна декларация за...

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ