22 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Стартира обновяването на Летния театър в Шумен

Реновират Летния театър на Шумен и го връщат към нов живот. След повече от три десетилетия в разруха строително-ремонтните дейности са на ход. Предстои изграждане на разрушените трибуни, основно саниране на козирката, възстановяване на двете осветителни кули и на разрушената ограда на съоръжението, обновяване на помещенията под сцената, на съблекалните, гримьорните, сервизните помещения, касите, както и изграждане на подходи за инвалиди. Ще бъдат реконструирани и прилежащите около него пространства.

Според администрация и автора на проекта арх. Милен Мънков вероятно ще се наложат и допълнителни дейности по време на реконструкцията. Причината е, че предишният наемател на обекта е правил конструктивни изменения, които не могат да останат при възстановяването на сградата.

Община Шумен е бенефициент по проекта на стойност 2 434 млн. лв., който се реализира по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Изпълнител е „С-М Строй“ ЕООД. Обектът трябва да бъде завършен до юли 2023 година, но очакванията на администрацията той да е готов до края на тази.

Related Articles

Строят закрит плувен басейн с минерална вода в Джебел

Закрит плувен басейн с полуолимпийски размери ще има в Джебел. Прогнозната стойност на обществената поръчка за изграждане на съоръжението е 1 735 375 лева...

5 млн. лева от ЕС за укрепване на три свлачища във Велико Търново

Община Велико Търново очаква близо 5 милиона лева европейско финансиране за укрепване на три свлачища, които засягат жилищни и промишлени територии и пътища. Проектът е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ