25 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

От 2024-а: Спират от движение десетки асансьори в страната

Спират от движение десетки асансьори в страната от началото на следващата година. За това предупредиха техници от фирмите за поддръжка пред БНТ. Според европейския стандарт всяко устройство трябва да има монтиран предпазен щит, липсата на такъв обаче ще наложи заключването на голяма част от асансьорните уредби. Щитът се монтира под кабината, трябва да издържа на натоварване и се задейства, когато закъса асансьорът. Така хората са предпазени да не паднат в асансьорната шахта, уточняват специалисти.

Много голям брой от асансьорните системи в страната са на повече от 50 години, при част от тях задължителната профилактика е била подценявана и паркът като цяло не е в най-доброто си състояние.

От гилдията алармират и за остър недостиг на асансьорни техници в цялата страна, което предполага, че асансьорите остават без професионална поддръжка.

Related Articles

Ямбол реализира 3 важни за града проекта

Община Ямбол получи държавно финансиране, което ще бъде насочено към реализацията на три важни проекта за града. Кметът Валентин Ревански и главният счетоводител на...

Нестандартно: Ученичка от Айтос направи Айфеловата кула от дървени пръчици

Вдъхновила се от френската култура и архитектура Дамла Кемик - ученичка от XII клас от Айтос направи макет на Айфеловата кула от 1000 дървени пръчици....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ