11 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Социализация: Споделена градска мебел на крайречната алея на река Марица

Пейки, маси, плотове и детски катерушки от дърво са достъпни за ползване вече за гражданите и посетителите на крайречната алея на река Марица между мостовете на бул. „Победа“ и бул. „Васил Априлов“ в Пловдив.

Те са създадени по проект от програма „Наследство“ на Фондация „Пловдив 2019“. За направата им са използвани двадесет и четири дървени греди, преподредени по подобие на популярната игра с клечки микадо.

Кръстосаните греди са композиция от пейки, маси и барплотове, както и своеобразна детска катерушка. Те са поставени на алеята от северната страна на реката, с гледка към речното корито и хабитат на Марица.

Концепцията за кръговата икономика, при която остатъчните материали са основна част за производството на нови продукти и преосмислянето на река Марица, като зелено място за отдих са сред основните акценти. Проектът се обръща към темите свързани с повторно използване на материали, архитектура, строителство, екология, дизайн, производство, изкуство и публична градска политика.

REstatica е проект на група от специалисти със сходни мироглед и ценностна система, работещи по разнородни проекти в сферите на архитектурата и приложните изкуства. В екипа се включват скулпторът Кунд Копаджна, архитектите Валентин Денков, Иван Бонев и Ленко Михов и фотографът Марин Кафеджийски.

Related Articles

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...

До 15-и май започва ремонтът на Дюлинския проход

До 15-и май ще започне ремонтът на 34 км от III-906 през Дюлинския проход. Трасето, което ще се рехабилитира, е между с. Старо Оряхово...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ