22 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

София купува 10 нови метровлака

20 милиона лева отпусна правителството на Столичната община за придобиването на нови 10 метровлака за третата линия на метрото и за доставка и монтаж на преградни врати за метростанции от първия и втория метродиаметър.

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че за 4  години са изградени 12 километра с 12 станции от третата линия на метрото. Тя акцентира, че през последните години държавата е оказала съдействие за реализирането на три големи приоритета за столицата: строителството на метрото, довършването на Южната дъга на Околовръстното шосе и изграждането на училища и детски градини, за което целево бяха отпуснати 70 милиона лева от Министерския съвет. „Въпреки кризата, с помощта, която получихме от правителството през последната година, осигурихме промяната и развитието на София“, допълни Фандъкова.

Министър-председателят Бойко Борисов изтъкна, че скоро се очаква да приключи разширението на Околовръстния път в отсечката от квартал „Младост“ до АМ „Тракия“ и веднага след това ще започне  строителството в участъка между АМ „Струма“ и булевард „Цар Борис III“.

 

Related Articles

Търси се решение за спасяване на Боянското блато

Идеята е естествена влажна зона да се обособи като градски парк Гражданската група в защита на Боянското блато заедно с екип от МОСВ обсъждат мерки...

Започва строителството на граничен пункт „Струмяни-Берово“

Реалното изпълнение на проекта за строителство на граничния пункт „Струмяни-Берово“ между България и Република Северна Македония е вече в ход. Инвестицията е на стойност...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ