11 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Летище Пловдив с нов изпълнителен директор

Дойчин Ангелов е новият изпълнителен директор на Летище Пловдив след спечелен конкурс в Министерство на транспорта и съобщенията. До момента той заемаше поста на председател на Съвета на директорите на аеропорта. На негово място е назначен финансистът Тодор Шопов. Досегашният директор Красимир Пешев пък става член на Съвета на директорите с решение на транспортния министър. Заявките на новото ръководство са за приемственост в политиката и стратегията за развитие на Летище Пловдив.

През настоящия зимен сезон се изпълняват по пет чартърни полета на седмица от Анталия до Пловдив. Възстановена е и редовната авиолиния Тел Авив-Пловдив. Има голям интерес и към чартърните полети с авиокомпания JET2 от Белфаст до Пловдив.

По план пристигат и много английски туристи с новата авиолиния от Манчестър. Продължават също регулярните полетите до Лондон, обслужвани от Ryanair и Wizzair, като средно на седмица се изпълняват по 11 курса до английската столица.

Фондът за развитие на летище Пловдив преговаря за разкриване на нови линии до градове в Германия и атрактивни дестинации до Италия и Испания.

Related Articles

Скок на цените на жилищата у нас

Цените на жилищата в страната са се увеличили с 1,2% през четвъртото тримесечие на 2023 г. спрямо предходното тримесечие. Най-голямо увеличение е регистрирано в...

Приключи ремонтът на Двореца на културата в Перник

Приключиха строително-ремонтните дейности по обновяването на емблематичния за Перник Дворец на културата. В реконструкцията на сградата са вложени над 4,5 млн. лв., като финансирането...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ