25 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Разшириха зоната за отдих в местността Ормана край Ямбол

Разшириха зоната за отдих в местността Ормана край Ямбол, информират от администрацията. Допълнителни маси и дървени пейки към тях вече са монтирани, предстои тази седмица да бъдат боядисани и допълнително обработени. Инициативата е продължение на започналото през миналата година облагородяване на Ормана и обособяване на зони за пикник, спорт, игри и разходки.

Общинско предприятие „Паркове и зони за отдих и спорт“ поддържа зоната като я почиства, премахва саморасли растения и коси тревата. Предстои да бъде извършено и пръскане срещу кърлежи след подобряване на климатичните условия.

Община Ямбол е заложила средства в капиталовата си програма за развитие и разширяване на зоните за отдих в емблематичната местност край града.

 

Related Articles

Над 180 фирми от Европа и Азия ще участват в Архитектурно-строителна седмица 2024

След броени дни- на 3 април се открива мащабното за строителния сектор изложение Архитектурно-строителна седмица. До 6 април в залите на Интер Експо Център...

На конгрес: Обсъждат зелените технологии и устойчивото строителство

Австрийското посолство кани архитектурната колегия на Международния конгрес „GreenTech Days meet Future of Building 2024“. Той ще се проведе на 17 и 18 април...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ