15 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

След празниците: Асфалтират ударно улиците по водния цикъл на Смолян

Вик и изпълнителите на втория воден проект обещаха след празниците, ударно да асфалтират улиците. Това каза кметът на Смолян Николай Мелемов. Проведох среща и поисках да започнат по-бързо възстановяването на уличните настилки и прилежащите терени. За съжаление нямам много лостове на въздействие, каза градоначалникът по повод въпрос от общински съветник кога ще се асфалтират улиците, ремонтирани по водния проект. Строително-ремонтните дейности започнаха през октомври миналата година.

Инвестицията е за над 91 млн. лв. и се реализира по Оперативна програма „Околна среда“. Националното съфинансиране по проекта е над 10 млн. лв., а съфинансирането от ВиК – Смолян е за над 8 млн. лв.

Основната цел на проекта е да се преодолеят проблемите, свързани със съществуващата инфраструктура за питейни и отпадни води, както и да се осигури екологосъобразно пречистване и заустване на битовите отпадъчни води.

Related Articles

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...

Планираните ремонти в район „Кремиковци“ вече започнаха

Започнаха планираните ремонти за столичния район "Кремиковци". Подготвят се и се обявяват обществени поръчки за обновяване на сградите на кметствата в кв. "Враждебна" и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ