22 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Свършиха терените в Индустриална зона Бургас

Министерски съвет излезе с решение за апортиране на имот – частна държавна собственост в Бургас в капитала на „Национална Компания Индустриални Зони“ ЕАД (НКИЗ). След това ще премине в капитала на „Индустриален и Логистичен Парк – Бургас“ АД, стана ясно след заседанието на правителството. Решението се налага тъй като свободните площи в индустриалната зона в Бургас са изчерпани.

Вече се налага да се търсят нови терени, подходящи за развитие на индустриална зона. С дейността си икономическата зона допринася за стабилното икономическо развитие на Бургас и региона, считат управляващите.

Целта е насърчаване на инвестициите в различните отрасли и подобряването на инфраструктурата, за да стане зоната още по-привлекателна както за местния, така и за чуждестранния бизнес.

Related Articles

Кв. „Изток“ ще е първият в столицата с изцяло ремонтирани тротоари

Започна строителният сезон в почти всички райони в София. Текат ремонти и възстановителни дейности по голяма част от инфраструктурата. В момента освен обновяване на...

Нови компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас

Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ