9 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Строят пробива на бул. “Филип Кутев“ в София

Започва изграждането на изцяло нов участък от бул. „Филип Кутев“ от кръстовището с ул.“Сребърна“ до бул.“Симеоновско шосе“ и бул. “Г. М. Димитров“, съобщиха от Столичната община.

Преди това бе изпълнено разширението от ул. „Атанас Дуков“ до ул. „Сребърна“ заедно с корекция на река Драгалевска.

„Филип Кутев“ принадлежи към първостепенната улична мрежа. Изграждането на пробива е част от третия градски ринг и заедно с бул. „Тодор Каблешков“ осигуряват връзката между бул. „България“ и бул. „Симеоновско шосе“.

Новият участък е с дължина около 1.2 км, ще бъде с две платна за движение по 10.50 м, с по три ленти в посока и два тротоара с ширина от 5 м. Запазва се и разделителна ивица за изграждане на трамвайно трасе. Ще бъдат изпълнени нови тротоари и улично LED осветление. Предвидена е и велоалея по тротоара.

На местата на пешеходните пресичания ще се изпълнят тактилни ленти за осигуряване на достъпна среда.

С реализацията на новото трасе ще се постигне и пренасочване на транзитното движение от централната част на града, намаляване на трафика, както и намаляване на замърсяването на въздуха, допълват от Общината.

Related Articles

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...

Община Варна започва пълна проверка на жилищния си фонд

Община Варна ще направи проверка и цялостен анализ на жилищния фонд, с който разполага. Обект на проверката ще бъдат ведомствените жилища, както и фонд...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ