16 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Само един участник отговаря на условията за доизграждане на стадион „Христо Ботев“

Само един участник е получил покана да предостави декриптиращ ключ за ценовата си оферта за участие в обществената поръчка за „Реконструкция, основен ремонт и реновиране на трибуните на стадион „Христо Ботев“.

„Единствено ДЗЗД „Колежа“ е отговорил изцяло на изискванията в техническата оферта и затова е допуснат до отваряне на ценовата. За останалите четирима участници преценихме, че не са се справили и предлагаме на възложителя да ги отстрани“, обясни директорът на дирекция „Обществени поръчки“ Тодор Тодоров. Четирите отстранени участници са: „Щрабаг“ ЕАД, ГБС – Пловдив, ДЗЗД „Онфра Конструкт“ с водещ партньор „Парсек груп“ и софийското дружество „ВХД“ АД.

Точно в 14 часа и 4 минути Тодоров отвори офертата на ДЗЗД „Колежа“ и обяви, че тя е на стойност 43 657 605 лева и 52 стотинки. Прогнозната стойност на обекта бе 44 348 399,25 лв.

В най-кратки срокове комисията ще се запознае в детайли с финансовите параметри и количествено-стойностните сметки в офертата и ще даде предложение за решение на възложителя – заместник-кмета по строителство Пламен Райчев.

След издаването на неговата заповед за класиране, фирмите-участници ще имат десетдневен срок за обжалване, ако не се са съгласни с решението, поясни Тодор Тодоров.

Related Articles

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ