11 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Нова визия за „Руския пазар“ в Стара Загора

Пространството на т.нар. „Руски пазар“ в Стара Загора ще претърпи пълна реконструкция, информираха от пресцентъра на общината.

„Проектът „Нова визия и благоустрояване на територията на „Руски пазар“ и разширение на ул.“Капитан Петко Войвода“ град Стара Загора“, предвижда изграждане на покрит пазар с минимум 115 търговски щанда. Той ще бъде с разгъната застроена площ от близо 2400 кв. м, с иновативна визия, енергоефективни материали, модерна вентилация и климатизация. Предвидената търговска площ е с възможност за обособяване на зони с различна тематичност на предлаганите стоки и изделия“, обясни ръководителят на проекта Делян Иванов. Той разясни още, че е предвидено прилежащото площадно пространство да бъде с обособени зони за релакс, състоящи се от пейки, перголи, фонтани, водни ефекти, художествени елементи, осветителни тела. Предвиждат се богато озеленени площи с дървесни видове, храстова растителност и цветни партери, всичко което може да превърне тази част на града във вторичен градски център. Ще бъде изграден и паркинг, който ще е свързан със северната част на търговския комплекс.

Проектирана е четирилентова улица „Кап. Петко войвода“ с тротоари, в обхват от кръговото кръстовище при бул. „Цар Симеон Велики“ до пресечката с ул.“Христо Ботев“, където ще бъде изградено ново кръгово кръстовище.

Общата стойност на проекта е 7 018 135 лева, като финансирането от „Фонд за устойчиви градове“ е 6 млн. лева. Продължителността на изпълнение е 18 месеца.

Припомняме, че от началото на септември търговските обекти, намиращи се на територията на „Руския пазар“, бяха пребазирани в района на бившето обръщало в кв. „Казански“ (на 25 метра южно от традиционното местоположение).

Related Articles

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...

Разширяват системата за видеонаблюдение в Бобов дол

Центърът на Бобов дол ще бъде с постоянно видеонаблюдение. За целта Общината отпуска по бюджета допълнителни 21 000 лева, каза пред БНР кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ