12 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Ремонтират сондажите за минерална вода край храма на Ванга в Рупите

Трите сондажа за минерална вода край храма на Ванга в Рупите са в изключително лошо състояние. Това установи проверка ва ВиК експерти.

Находището за минерална вода „Рупите – м. Кожух“ е предоставено за безвъзмездно управление и ползване на Община Петрич през 2011 г. с решение на министъра на околната среда и водите. Находището включва три сондажа, единият е мониторингов, а дебитът на другите два е общо 25л/сек. Има издадени три разрешителни на този етап за добив на  вода от източниците.

Община Петрич е възложила изготвяне на работен проект за реконструкция на водовземните съоръжения с цел да бъдат запазени. Два от сондажите са прокарани през 60-те години на миналия век, третият – през 80-те и ремонтните дейности са повече от наложителни.

 

Related Articles

С научен форум отбелязват Международния ден за опазване на недвижимото културното наследство

Национална научна конференция под наслов „Културното наследство на Тутракан и неговото място в добруджанската история“ ще се проведе на 18 и 19 април в...

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ