24 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Рокади в МРРБ: Трима зам.-министри освободени, един нов – назначен

Със заповед на премиера Кирил Петков за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството е назначен инж. Ивайло Стайков. За промяната в ръководството на МРРБ съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

С други заповеди на премиера в оставка от поста заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството са освободени Явор Пенчев, Стефан Аспарухов и Деляна Иванова.

Рокадите се случват в деня, в който министър-председателя Кирил Петков депозира оставката на кабинета си, след като се стигна до вот на недоверие след напускането на „Има такъв народ“ от управляващата коалиция. Именно Министерството на регионалното развитие и благоустройството бе един от ресорите, поверен на ИТН.

Кой е инж. Ивайло Стайков?

Стайков е магистър инженер по специалността „Строителство на сгради и съоръжения”, придобита в Университета по архитектура, строителство и геодезия – София (УАСГ). Завършва следдипломна специализация „Мениджмънт на строителството и инвестиционните проекти” – отново в УАСГ-София.

Ивайло Стайков е избран е за народен представител в 47-ото Народно събрание от 29 МИР Хасково. След доброволен отказ от мястото на народен представител заема длъжността съветник в политическия кабинет на вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството в периода 1 януари 2022 г.- 23 юни 2022 г. Стайков притежава солиден опит в организацията и управлението на строително-инвестиционни проекти в България и чужбина. Владее английски език, посочват от правителствената пресслужба.

Related Articles

С 3,5 млн. лв. доизграждат храма в Южния парк

По предложение на министър-председателя акад. Николай Денков правителството отпусна средства за доизграждането на храм „Св. вмчк. архидякон Стефан“ в Южния парк в София. Средствата...

Балчик събира архитекти от 5 държави

Първият семинар от Международната програма за разширяване на образователния обмен в опазването на недвижимото културно наследство среща архитекти от Франция и 4 черноморски страни...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ