22 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

РИОСВ иска затваряне на ТЕЦ “Марица 3” заради мръсен въздух

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково поиска временно спиране за 48 часа на мощностите на димитровградската ТЕЦ “Марица 3”. Причината е изпускане на неорганизирани емисии от сградата на котелното помещение през последните няколко дни.

Основание за исканата мярка е чл. 73 от Закона за енергетиката и установени нарушения на екологичното законодателство по Закона за опазване на околната среда. Изпратено е писмо до Електроенергийния системен оператор за незабавно разпореждане за прекъсване на производството на електрическа енергия на оператора, се уточнява в съобщението.

ПОКАЗАТЕЛИТЕ

Автоматичната измервателна станция (АИС) “Раковски” вчера отчете във времевия отрязък от 9:00 до 13:00 часа в събота превишения на пределно допустимата средночасова концентрация на серен диоксид във въздуха на Димитровград. Най-голямо бе то в 10:00 часа, когато уредите са установили 2002,4 микрограма на кубичен метър при средночасова норма 350 микрограма на кубик.

Related Articles

Изграждат Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти в с. Голяма Желязна

В троянското село Голяма Желязна започна строителството на Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти. Инициативата “Шарена Задруга” беше обявена още преди година...

Нестандартно: Ученичка от Айтос направи Айфеловата кула от дървени пръчици

Вдъхновила се от френската култура и архитектура Дамла Кемик - ученичка от XII клас от Айтос направи макет на Айфеловата кула от 1000 дървени пръчици....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ