15 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Реставрацията на видинската Синагога се изпълнява в срок

Строителните дейности на видинската Синагога се изпълняват в срок. На обекта се работи активно в съответствие с договора между община Видин и фирмата изпълнител ДЗЗД „Паскен-2020“, съобщиха от пресцентъра на администрацията. От там информираха, че е извършено всичко необходимо във връзка с реализацията на проекта „Реставрация и адаптация на Синагога – Видин в туристически обект „Културен център „Жул Паскин“. Проведена е обществена поръчка за избор на изпълнител за инженеринг. На ДЗЗД „Паскен-2020“ е предоставена цялата налична информация, необходима за изработването на инвестиционния проект. Впоследствие през месец юни е издаден Акт 2 за откриване на строителната площадка.

Община Видин увери, че ще продължи да осигурява пълно съдействие на фирмата изпълнител, като в същото време ще осъществява и стриктен инвеститорски контрол.

Реставрацията на видинската Синагога, която е културен паметник от национално значение, беше очаквана дълго време от видинчани и затова е обясним големият обществен интерес към темата. Проектът е изключително сложен за изпълнение и най-важното е възстановяването на тази емблематична сграда и нейната адаптация в културен център да се извършват качествено и с внимание към детайлите. Такъв е и стремежът на фирмата изпълнител.

Срокът, в който трябва да приключат строителните дейности, е 540 календарни дни, считано от датата на подписване на протокола за откриване на строителната площадка, но не по-късно от 29.11.2022 година.

Related Articles

Нови компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас

Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас...

В Добрич стартира конкурс за проект на междублокови пространства

„Заедно можем“ е мотото на конкурса на община Добрич за проект на муждублоково пространство. Администрацията предлага на гражданите да кандидатстват със свой проект за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ