10 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Реновират бившия ГУМ в центъра на Сандански, превръщат го в Мол

Градският универсален магазин (ГУМ) в центъра на Сандански ще бъде реновиран. Обектът, който е най-голямата търговска зона в града е взет на концесия.

Срокът за основния ремонт и модернизирането е до две години, като инвестициите в него за този период ще са на стойност над 6 млн. лв. Самата концесия е 35 години.

Според проекта и намеренията на инвеститорите фасадата на бъдещия МОЛ ще бъде от стъклени панели. Освен сградата на някогашния ГУМ ще бъдат облагородени прилежащите площи, ще има и покривно озеленяване.

На първи и втори етаж ще бъдат разположени магазини и търговски площи, а на третия – детски център, офиси и ресторант, ще има и открита тераса на покривното пространство.

Търговският център ще разполага с четири автоматични ескалатора, охлаждащи и вентилационни инсталации, ново енергоспестяващо осветление и слънчеви колектори. Електрическата, водопроводната, канализационната и отоплителната инсталации ще бъдат изцяло обновени. Целта е с реновацията да се покрият всички параметри за модерна многофункционална търговска сграда.

Снимки: община Сандански

За целия период концесионерът има задължението да поддържа сградата в добро техническо и функционално състояние. А всички текущи и основни ремонти ще бъдат за негова сметка, информират от пресцентъра на общината. Същевременно дружеството ще заплаща и концесионна такса, както и всички други такси и данъци за сградата.

Related Articles

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в „Сарафово“

Съоръжението ще заработи в началото на месец май Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка, която се намира в местността Ъгъла в квартал „Сарафово“. Това е част...

Лифт до крепостта „Патмос“ става обект от първостепенно значение за Ардино

Общинските съветници в Ардино гласуваха предложението на кмета инж. Изет Шабан кабинковият лифт от с. Стар Читак до крепостта "Патмос" да бъде обявен за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ