13 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Реновираната зала „Св. София“ посреща депутати за първа пленарна сесия

За първи път днес реконструираната зала „Св. София“ в бившия Партиен дом ще приеме депутати за откриването на новата пленарна сесия след лятната ваканция на народните избраници.

Ремонтът на залата закъсня с близо две години, заради демонтирането на стария бетонен покрив и поставянето на нов стъклен за 1 млн.лв.

 

За реконструкцията на новата зала са дадени 18 млн.лв. Като в тях не влизат озвучителната система, системата за гласуване и видеонаблюдението. Цялостната реконструкция на „Св София“ заедно със строителния надзор и контрол стига до 23 млн.лв.

Новото за народните представители е стъкленият покрив, който осигурява естествена светлина на работещите. Има специално фолио покритие, което да ги пази от пряката слънчева светлина. Те ще се радват на по-голямото разстояние между седалките и по-голям работен плот.

Климатизацията на залата и добрата акустика в нея ще допълват комфорта на депутатите. Новата пленарна зала разполага и с две ложи. В тях трябва да бъдат настанени президентът, вицепрезидентът и главата на Българската православна църква при техните посещения.

Сн. БГНЕС

Related Articles

Кв. „Изток“ ще е първият в столицата с изцяло ремонтирани тротоари

Започна строителният сезон в почти всички райони в София. Текат ремонти и възстановителни дейности по голяма част от инфраструктурата. В момента освен обновяване на...

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ