16 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Ремонт на участък от пътя Асеновград – Дълбок извор започва утре

Текущ ремонт на близо 28 км от път ІІІ-667 Първомай – Асеновград в участъка от Асеновград до село Дълбок извор на територията на област Пловдив започва на 18 май. Отсечката преминава през селата Козаново, Патриарх Евтимово и Дълбок извор. Третокласното трасе е основна пътна връзка на населените места в общините Асеновград и Първомай, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Заради ремонтните работи ще бъде спряно движението на всички моторни превозни средства в отсечката. Трафикът ще преминава по обходен маршрут: Асеновград – Тополово – Поройна.

Започващите дейности включват подмяна на пътната конструкция чрез премахване на старата настилка, полагане на нови асфалтобетонови пластове, подмяна на бордюри в населените места, профилиране на банкети. Отсечката ще е с нова маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Към момента фирмата-изпълнител разчиства сервитута на пътя.

Строителните работи са за 31 млн. лв. и са от бюджета на АПИ. Предвижда се ремонтът да завърши до 30 септември 2022 г.

Related Articles

Събират опасни отпадъци от домакинствата във Варна

Община Варна организира кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Акцията ще се проведе във всички райони на града и ще продължи...

Проект: СО прави банка с всички инвестиционни намерения за строителство

Събирането на едно място на информация за всички инвестиционни намерения за строителство е планирано да стартира през април. Според столичния кмет целта е гражданите...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ