13 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Ремонтират алеите в Градския парк в Разград

Започнаха строителните дейности по основния ремонт и рехабилитацията на Северния градски парк в Разград, съобщиха от Общината.

609 583,64 лв. без ДДС е стойността на възстановяването на алеите с обща дължина около 5 км. Ремонтните работи се извършват от фирма „Строймонтаж” ЕАД след провеждане на обществена поръчка.

Най-належащият елемент от рехабилитацията на парка са алеите и затова ремонтът започва с подмяна на асфалтовото покритие, с което да се осигури комфорт на жителите и гостите на града, посещаващи мястото за почивка. Мероприятията по поддържане на зелената система в парка също продължават.

През миналата година бе разчистен участъкът към Пантеона и създаден розариум, а през настоящата година се предвиждат активни залесителни мероприятия, ще се надгражда и по отношение на алейното осветление.

Продължава прочистванено на храстовидна растителност, а ако на сесията на Общинския съвет през март местните парламентаристи утвърдят разчета на финансовите средства през годината, ще започне и изграждането на две нови площадки – спортна за стрийт фитнес в района над комбинираната детска площадка и детска площадка за деца от 0 до 3 години в началото на Градския парк.

По стопански начин продължава прочистването на недостатъчно облагородени зони в Градския парк, западно от Пантеона се работи по разкриване на алеите, прочистване на прораслата дървесна и храстовидна растителност, както и по възстановяване на паркова мебел.

Предвижда се ремонтът да приключи до първи юни.

Related Articles

Нови компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас

Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас...

Античният град Хераклея Синтика отвори врати за посетители

„Античният град Хераклея Синтика“ вече е отворен за посетители. Обектът е с впечатляваща визия, след като успешно се изпълни първият етап на проекта, изготвен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ