15 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

Ремонтират моста между селата Мирово и Милево

Започна поетапният ремонт на моста над р. Марица при 119-ти км на път II-66 Чирпан – Поповица, между селата Мирово и Милево. Причина за влошеното състояние на съоръжението е значителното понижение на речното дъно след изземването на големи количества кариерни материали /пясък и чакъл/ от р. Марица, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Първият етап от ремонта предвижда аварийни дейности по долното строене, които да спрат деструктивните процеси, да възстановят носещата способност и да осигурят дълготрайната експлоатация на съоръжението.

Проектът включва пилотно укрепване на стълбовете на моста и изграждането на временен праг на речното дъно. При строителните работи временна дига ще отклонява водите на реката, докато се укрепи съоръжението с пилоти с дължина 12 м и със стоманобетонен фундамент /ростверк/. Ще бъде изграден и временен праг, чрез който ще се укрепи речното дъно, ще се вдигне нивото на реката и ще се забави нейното течение.

Срокът за изпълнение на първия етап на ремонта е до края на април 2021 г. Изпълнител е Обединение „ТРЗП СТАРА ЗАГОРА“ /с участници „ТРЕЙС БГ“ ЕАД и „ПРОМАКС“ ЕООД/, с което АПИ има договор след открита процедура по ЗОП за текущ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа в област Стара Загора.

До завършване на ремонтните дейности остава ограничено преминаването по моста на камионите над 12 т. Тежкият трафик се пренасочва по алтернативни маршрути. В посока Поповица тежкотоварните автомобили над 12 т се насочват при кръстовището между път II-66 и път III-666 към автомагистрала „Тракия“. В посока Чирпан камионите над 12 т се насочват по път I-8 или към АМ „Тракия“ при пътен възел „Скобелева майка“ в Пловдив. Превозните средства до 12 тона преминават по моста като скоростта на движение е ограничена до 50 км/ч.

 

Related Articles

Община Видин става част от Националната камара на минералните води

Членството на Община Видин в Националната камара на минералните води в Република България гласуваха единодушно общинските съветници на редовна сесия на местния парламент. Кметът Цветан...

Лифт до крепостта „Патмос“ става обект от първостепенно значение за Ардино

Общинските съветници в Ардино гласуваха предложението на кмета инж. Изет Шабан кабинковият лифт от с. Стар Читак до крепостта "Патмос" да бъде обявен за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ