13 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Ремонтират два участъка от Северната дъга на Софийския околовръстен път

Стартира ремонтът на два участъка от Северната дъга на Софийския околовръстен път /II-18/ с обща дължина 3,8 км. Първият участък е след пътния възел със Северната скоростна тангента /при км 6+265/ и е до кръстовището за с. Мировяне и кв. „Требич“ /при км 7+548/. Втората отсечка, която ще се ремонтира, е след кръстовището с второкласния път II-16 Нови Искър – Своге – Мездра /при км 8+400/ и завършва преди кръстовището с ул. „Хаджи Димитър“ в Нови Искър /при км 10+850/.

Строителните дейности включват цялостна подмяна на пътната настилка, ремонт на съоръженията, подобряване на отводняването, подмяна на пътните знаци и полагане на нова хоризонтална маркировка. Очаква се те да приключат преди началото на зимния сезон.

За изпълнение на ремонтните работи се спира движението в двата участъка на СОП. Трафикът за Своге ще преминава по бул. ,,Рожен“ в София, през кв. „Требич“ и гр. Нови Искър. За тежкотоварните автомобили, движещи се по Софийския околовръстен път, е предвиден обходен маршрут през ул. ,,Чепинско шосе“ в София и Северната скоростна тангента. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация, предупреждават от АПИ.

Related Articles

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...

Кв. „Изток“ ще е първият в столицата с изцяло ремонтирани тротоари

Започна строителният сезон в почти всички райони в София. Текат ремонти и възстановителни дейности по голяма част от инфраструктурата. В момента освен обновяване на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ