16 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Рекултивират сметището за твърди отпадъци на община Трекляно

Със символична първа копка бе даден старт на проекта „Рекултивация на общинско депо за неопасни твърди битови отпадъци в поземлен имот №009025 с ЕКАТТЕ 75232 по КККР на с.Уши, община Трекляно“.

Проектът е финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз.

Изпълнението на проекта е насочено към изпълнение на мерки по закриване и рекултивация на общинското депо за неопасни твърди битови отпадъци на община Трекляно, което не отговаря на изискванията. Площадката на депото е разположена върху имот с площ от 9,677 дка. Площта на депото, която ще бъде рекултивирана е 0,25 ха, съобщиха от общината.

В резултат на изпълнението на проекта ще бъдат постигнати устойчивост и дълготрайност на рекултивираното депо, намаляване на негативното въздействие върху околната среда – почви, атмосферен въздух, повърхностни и подземни води, подобряване, запазване и възстановяване на естествената околна среда, подобряване на качеството на живот на жителите на общината.

Започналият вече проект е с финална дата – 10 май 2022 г. Общата стойност на проекта е 209 134.28 лв., от които европейско финансиране 177 764,14 лв., а националното съфинансиране е в размер на 31 370,14 лв.

Related Articles

Изграждат Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти в с. Голяма Желязна

В троянското село Голяма Желязна започна строителството на Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти. Инициативата “Шарена Задруга” беше обявена още преди година...

Информационни дни по поканите за достъпна архитектурна среда на АХУ

Агенцията за хората с увреждания (АХУ) организира информационни събития за кандидатите по програмите за изграждане на достъпна среда, осигуряване на средства за заетост, рехабилитация...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ