13 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Рекордни 45 млн.лв. за училищна инфраструктура в бюджета на Варна

Над 45, 4 млн. лева ще бъдат инвестирани в образователната инфраструктура на Варна. Тази сума е рекордна за града, след като общинските съветници одобриха проектобюджета за ресор „Образование“, информират от администрацията.

Заложена е амбициозна програма за строителството на 12 нови сгради и пристройки на детски градини, ясли и училища.

Община Варна ще построи три нови сгради на детски градини – на ул. „Хъшове“ в район „Одесос“, за ДГ „Слънчогледи“ в район „Приморски“ и за ДГ „Ран Босилек“ в с. Тополи. Нови корпуси ще имат ДГ „Приказка“ и ДГ „Д-р Петър Берон“, а към детска ясла „Роза“ ще бъде изградена нова пристройка. Със строителството им ще бъдат разкрити 25 нови групи и осигурени 679 места за децата от общината.

Нови сгради ще има и за три варненски училища, сред които е профилираната природоматематическа гимназия  ПМГ „Акад. Методий Попов“. Предвижда се в нов дом да се премести Гимназията с преподаване на чужди езици ПГЧЕ „Йоан Екзарх“. В к.к. „Св. Св. Константин и Елена“, на мястото на Оздравителното училище, ще бъде построено модерно начално училище за от І до ІV клас с 2 подготвителни групи.

В програмата са заложени също реконструкция и надстрояване на СУ „Св. Климент Охридски“ и разширение на ОУ „Васил Друмев“. С нов корпус ще се сдобие VII СУ „Найден Геров“.

 

Related Articles

Фестивалът LUNAR преобразява най-красивите сгради, паркове и площади в София

В ход е подготовката на третото издание на форума В четири поредни вечери, между 9 и 12 май, артисти от цял свят ще разкажат истории,...

МРРБ попълва състава на Съвета за развитие на Югозападен регион за планиране

Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира процедура за избор на представители на икономическия сектор и юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) за общественополезна...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ