12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

В седмицата на гората: Залесяване в Борисовата градина

За 99-та поредна година в България първата седмица на април е посветена на „Седмица на гората“, като ключови институции и хиляди граждани се включват активно, за да допринесат за увеличаване на зеленото богатство на страната ни.

Студенти и преподаватели от Лесотехническия университет участваха в почистиване на Дендрариума и зоните около сградите на ЛТУ и общежитията. . Събитията и инициативите са с акцент творчество на студентите (живопис, фотоизложби, видеоконкурс), грижа за околната среда, ековикторини, агрономически игри и състезания, лекоатлетическа щафета, многобои и други.

Общата ни отговорност към гората ще бъде заявена като ръководството, преподавателите и студентите на ЛТУ ще участват в акция по залесяване в с. Лукорско, на 4 април, съвместно с Изпълнителна агенция по горите и Държавно горско стопанство София. На 5 април екоактивностите продължават със залесяване в Борисовата градина, съвместно със Столична община.

Related Articles

В Добрич стартира конкурс за проект на междублокови пространства

„Заедно можем“ е мотото на конкурса на община Добрич за проект на муждублоково пространство. Администрацията предлага на гражданите да кандидатстват със свой проект за...

Благоустрояват междублокови пространства в Бургас

Започнаха дейности за благоустрояване на пространствата около блокове 107, 108, 109 и 112 в к-с „Меден рудник“ в Бургас. Те са част от общинската...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ