16 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Реализират 30 проекта по програмата „Моят град, моят квартал, моята улица“ в Бургас

Община Бургас продължава с нови 30 проекта по програмата „Моят град, моят квартал, моята улица“

След изключително успешното начало през 2021 г., програмата за реконструкция на улици и облагородяване на междублокови пространства „Моят град, моят квартал, моята улица“ продължава със следващ етап и нови обекти. Подадените заявления от сдружени и обединени в исканията си бургазлии са 130. От тях са съгласувани и одобрени 60. Изпълнените проекти са 32. За тази година е предвиден старт и реализация на още приблизително 30. Кметът Димитър Николов пое ангажимент програмата да продължи до изпълнение на всички заявления, но това не може да стане наведнъж, а поетапно.

Основна цел на инициативата е да направи средата на обитаване в жилищните комплекси и квартали по-привлекателна, по-социална, по-безопасна. Да се повиши качеството на живот чрез реализиране на обекти по благоустрояване и подобряване инфраструктурата в междублоковите пространства.

Планираните дейности за втори етап на проекта включват: реконструкция на участъци от улици, асфалтиране на платното за движение с усилване на основата там, където е установена належаща необходимост от това, подмяна на бордюри, подмяна на капаците на ревизионни шахти, замяна на лампи на улично осветление с енергоспестяващи и допълване с ново улично осветление, изграждане на нови места за паркиране, обособяване на кътове и зони за отдих, зони за игра и забавление за децата, зони за спорт, детски и фитнес кътове, поставяне на градско обзавеждане (пейки, беседки, кошчета за отпадъци и др.).

При реализацията на програмата в този втори етап се предвижда реконструкция на около 55 800 кв. м. улична мрежа, включително пешеходни тротоари, и обновяване и облагородяване на около 90 000 кв. м незастроени площи в междублоковите пространства.

Related Articles

В Добрич стартира конкурс за проект на междублокови пространства

„Заедно можем“ е мотото на конкурса на община Добрич за проект на муждублоково пространство. Администрацията предлага на гражданите да кандидатстват със свой проект за...

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ