12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Разчистват Троянския проход, остава затворен за движение

Започна разчистването на Троянския проход по II-35 Троян – Кърнаре. На места преспите достигат до 2 метра и половина, информират от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Проходът е затворен за движение за всички моторни превозни средства, предупреждава АПИ. Това се случи вследствие на обилния снеговалеж и ураганните ветрове в началото на миналата седмица.

8 снегопочистващи машини ще работят за разчистването на снегонавяванията и преспите в най-високия Старопланиски проход. Очаква се движението в прохода да се възстанови до няколко дни, за което ще информират от Пътната агенция.

Троянският проход е изключително важен за региона. Това е най-пряката връзка на Централна Северна България, включително Плевен, Ловеч и Троян, с Южна България.

Related Articles

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол. Участъкът на моста над река Изгревско дере на път III-9901 Царево – Ахтопол –...

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ