16 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Предстоящо: Национален детски конкурс за творби, посветени на майстор Колю Фичето

Снимка: Община Дряново

Община Дряново и Историческият музей в града организират конкурс „Преминал майстор през земята“, посветен на майстор Колю Фичето. Именитият възрожденец, построил много сгради, къщи и мостове, които удивляват и днес е започнал своя път от Дряново.

В конкурса могат да участват деца от детски градини и ученици до XII клас от всички детски заведения, училища, школи и извънучилищни звена в България. Конкурсът се реализира в два раздела – изобразително изкуство и литературно творчество. Творбите трябва да се изпратят до 10 май.

Във всеки раздел и всяка възрастова група ще бъдат раздадени грамоти и награди за първо, второ и трето място, както и специални награди от Общината и Историческия музей в Дряново.

Награждаването ще се състои на 1 юни в Икономовата къща в Дряново, където победителите в конкурса от раздел „Рисунка” ще бъдат представени в изложба, а победителите в раздел „Литературно творчество” ще изнесат рецитал.

Related Articles

Български проект спечели тазгодишната награда Новия европейски Баухаус

Проектът „Паркът” или „ From Concrete to Culture“ на фондация „Колективът” спечели отличие на тазгодишното издание на наградите за намеси в градска среда "Нов...

Община Варна започва пълна проверка на жилищния си фонд

Община Варна ще направи проверка и цялостен анализ на жилищния фонд, с който разполага. Обект на проверката ще бъдат ведомствените жилища, както и фонд...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ