18 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Раздават дръвчета и цветя за засаждане в Асеновград

Над 2200 окоренени дръвчета и цветя раздава община Асеновград на своите жители. Растителните видове се предоставят безвъзмездно с условие да бъдат засадени на обществени места. Постъпилите заявления за това в местната администрация са 65. Екип от отдел „Екология и околна среда“ ще извършва проверки дали засаждането е извършено на терените, посочени в заявленията.

С цел спазване на противоепидемичните мерки растителността се раздава по график. Заявителите се уведомяват с телефонно обаждане и могат да вземат насажденията в определен час на групи по 10 души.

Сред видовете, които хората могат да получат и засадят са: бреза – 37 броя, чинар – 10 броя, червен дъб – 29 броя, шестил – 25 броя, явор – 17 броя, клен – 8 броя. Има още различни видове туя, както и лавандула, берберис, лигуструм, тагетис, петуния и други.

Related Articles

Пловдив е лидер по брой търговски паркове

11 нови Retail зони са открити в България през 2023 г. Търговските паркове продължават динамичното си развитие. Статистиката сочи, че през 2023 г. са открити...

Изграждат Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти в с. Голяма Желязна

В троянското село Голяма Желязна започна строителството на Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти. Инициативата “Шарена Задруга” беше обявена още преди година...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ