15 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

С 3 млн.лв. строят буферен паркинг за тирове в Русе

С 3 млн. лв. стартира строителството на буферен паркинг за тежкотоварни автомобили в Русе. Това става факт, след като служебното правителство отпусна с постановление средствата.

Теренът, на който ще бъде изграден паркингът, е с обща площ 163 дка. В момента общинските служители го подготвят за стартиране на строителните дейности, за да могат възможно най-скоро тежкотоварните автомобили да използват съоръжението.

Общинската администрация обмисля възможността за публично-частно партньорство, тъй като цялостното асфалтиране на терена ще изисква още средства.

По данни на Гранична полиция годишно през Дунав мост и Русе преминават 867 хил. тежкотоварни автомобила, затрудняващи ежедневно трафика в изходните точки на града. Решаването на проблема е един от приоритетите в програмата за управление на Русе.

 

Related Articles

Лекции, работилници и конкурси в Седмицата на ландшафтната архитектура

започва на 22 април в Лесотехническия университет в София, информират организаторите. Програмата е богата и включва различни тематични активности. Предизвикателство за студентите е...

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ