10 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Пуснаха за движение ремонтираната отсечка от АМ“Тракия“ до Чирпан

Ремонтираният 6 км участък от АМ „Тракия“ от днес е пуснат за движение. Остават още 16,5 км, които се обновяват в момента. Строителните работи започнаха в началото на февруари. От днес е възстановено преминаването в отсечката между връзката за АМ „Марица“ и пътен възел „Чирпан“. Ремонтът на останалата част от трасето до пътен възел „Чирпан – изток“ продължава.

Отсечката е с възстановена носимоспособност на пътното тяло, подобрено отводняване, нова асфалтова настилка, ограничителни системи, маркировка и знаци. Със завършването на ремонта в участъка пътуващите за Бургас ще преминават от пътен възел „Чирпан“ по третокласния път III-664 през околовръстния път на Чирпан и по път II-66 Чирпан – Стара Загора до пътен възел „Чирпан – изток“. Там ще се връща на автомагистралата и обратно. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация, предупреждават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Ремонтните дейности в 10 км отсечка от пътен възел „Чирпан“ до пътен възел „Чирпан – изток“ се предвижда да завършат на 19 април т. г. За изпълнението им участъкът остава затворен за движение в двете платна. Строителните работи включват машинно подравняване на банкети и дълбоко фрезоване на съществуващата настилка. Включва се и студено рециклиране, ремонтно-възстановителни дейности на 9 съоръжения, бетонови работи, полагане на геомрежа и др.

Строителните дейности в 16,5 км участък са част от започналия през октомври м. г. поетапен ремонт на общо 52 км от АМ „Тракия“ /от 156-ти до 208-ми км/. Целта е след като завърши ремонтът на 16,5-километровия участък, да продължат дейностите в последните 24 км до п. в. „Стара Загора“.

снимка: АПИ

Related Articles

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...

Лекции, работилници и конкурси в Седмицата на ландшафтната архитектура

започва на 22 април в Лесотехническия университет в София, информират организаторите. Програмата е богата и включва различни тематични активности. Предизвикателство за студентите е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ