6 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Проучване: Две трети от българите пазаруват строителни материали поне веднъж на 3 месеца

Над две трети от българите пазаруват строителни материали от магазини за строителство, дом и градина най-малко веднъж на всеки три месеца. Това показва изследване на Nielsen Admosphere Bulgaria.

Процентът при мъжете е по-висок – 67%, докато при жените е 56%. Проучването е направено сред 10 хил. респонденти, които представляват Българския национален панел в мрежата на изследователската агенция.

Цената е определяща от къде да бъдат закупени стоките, показва проучването. 71% от всички пазаруващи са посочили този критерий като водещ. За 58% от анкетираните важно е преди всичко качеството, а за 52% – широката продуктова гама в търговския обект.

Боите и тапетите са сред най-търсените продукти за пазаруващите – 54%. Следват ги стоките в раздел „осветление и електроматериали“ – 47% и „инструменти и железария“ -45%.

За половината пазаруващи – 48%, средната сметка на посещение в специализираните магазини е под 100 лв,. за 23% е между 100 и 250 лв. и за 22% – над 250 лв.

Related Articles

Строят модерна зала на Полигона на Столична община

"Осигурихме 700 000 лв. за изграждане на нова модерна зала за обучение в Полигона на общината в Панчарево. В нея ще се провеждат лекции...

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ