11 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Протест на жители на асеновградски квартал заради разбит път

Жителите на квартал „Горни воден” в Асеновград излизат на протест. Причината е, че единственият път, който свързва квартала с града, е в окаяно състояние, като от близо половин година участъкът е разкопан и изоставен.

Над 1500 души живеят в този квартал и нямат нормален достъп до домовете си. Придвижването им с автомобил е ежедневно изпитание, което им коства не само нерви, но и средства за ремонт на колите им.

Недоволните са направили подписка, която са внесли в общината още в края на месец юни , но до момента нямат отговор нито действие по проблема.

От общината са изпратили официален отговор до Нова тв., излъчила репортаж за протеста, в който казват, че нямат финансова възможност за цялостен ремонт на пътя. Заради коронавируса временно е било преустановено стартирането на обществени поръчки. Това е и причината за забавяне на процедурата по избор на изпълнител. Вече обаче има сключен договор с такава фирма и ремонтът ще започне в скоро време.

Related Articles

Приключи ремонтът на Двореца на културата в Перник

Приключиха строително-ремонтните дейности по обновяването на емблематичния за Перник Дворец на културата. В реконструкцията на сградата са вложени над 4,5 млн. лв., като финансирането...

Скок на цените на жилищата у нас

Цените на жилищата в страната са се увеличили с 1,2% през четвъртото тримесечие на 2023 г. спрямо предходното тримесечие. Най-голямо увеличение е регистрирано в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ