11 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Прокуратурата: МРРБ да заведе дело за признаване собствеността на Руската църква на държавата

Проверка на прокуратурата е установила, че българската държава е собственик на храма “Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ в София. Това обаче трябва да се потвърди от съда.

На среща в Съдебната палата и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов поиска от регионалния министър, МРРБ да заведе дело, за да се признае, че именно българската държава е собственик на „Руската църква“ и земята в центъра на София.

След проверка на ВАП и СГП, които установяват, че има основание държавата да атакува по съдебен път собствеността върху “Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ е сезиран ресорния министър на регионалното развитие Андрей Цеков.

От прокуратурата считат, че е от обществен интерес държавата да атакува по съдебен път претенциите на руската страна върху собствеността на храма.

Related Articles

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...

Нова детска градина в кв. „Малинова долина“ в София отвори врати

Започнаха заниманията на децата в четири групи в новата детска градина в кв. "Малинова долина" в София. Тя е реализирана върху общински имот с...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ