15 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Проект „Нов европейски Баухаус“ обяви еврокомисар Мария Габриел

Започва първата фаза на инициативата „Нов европейски Баухаус“. Това обявиха българският еврокомисар по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел и еврокомисарят по сближаването и реформите Елиза Ферейра.

Това е екологичен, икономически и културен проект, който цели да бъдат разчупени границите между науката и технологиите, изкуството, културата и социалното приобщаване, за да се намерят решения на ежедневните проблеми. Той ще подпомогне осъществяването на Европейския зелен пакт.

Еврокомисията лансира и специален уебсайт, на който хората на изкуството, дизайнерите, инженерите, учените, предприемачите, архитектите, студентите и всички заинтересовани лица могат да споделят примери и идеи.

„Евроепйският Баухаус не е нещо, което ще бъде изпълнено за няколко седмици и няколко месеца, целта е всички заедно да променим начина, по който живеем в пространството, което ни заобикаля. Това е нашият квартал, нашите домове, но да го направим заедно. Ето това си поставя за цел европейският баухаус. Заедно за дефинираме формата на тези публични пространства, които искаме да видим, за да изпълним целите на Зеления преход, а ние в тях да подчертаем главната водеща роля на изкуството, културата и взаимодействието им с иновациите и света на науката и технологиите“, заяви Мария Габриел.

 

Related Articles

Продават дома на Фреди Меркюри в Лондон

Къщата на Фреди Меркюри, в която певецът изживя последните десет години от живота си, се продава, съобщи агенция "Асошиейтед Прес“, цитирана от БТА. За имота...

Събират опасни отпадъци от домакинствата във Варна

Община Варна организира кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Акцията ще се проведе във всички райони на града и ще продължи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ