24 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Проверяват готовността на енергийните обекти за есенно-зимния сезон

В периода от 23-ти септември до 7-ми октомври експерти от Министерството на енергетиката ще проверят готовността на енергийните обекти за работа през предстоящия есенно-зимен сезон. Проверките се извършват за шеста поредна година. Целта е да се минимизират неблагоприятните последствия от природни бедствия и аварии.

Експертите ще се запознаят с програмите за аварийно планиране и предвидените дейности по материално-техническо осигуряване на есенно-зимния период 2019-2020г. на „Електроенергиен системен оператор“ ЕАД, „Електроразпределение Юг“ ЕАД, „Електроразпределение Север“ АД и „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.

В периода от 23-ти до 25-ти септември ще бъдат проверени обекти на ЕСО ЕАД и „Електроразпределение Север“ ЕАД в района на Варна, Балчик, Каварна и Добрич. От 28-ми до 30-ти септември проверката ще обхване обекти на ЕСО ЕАД и „ЧЕЗ Разпределение България“ АД в Костенец, Ихтиман, Самоков, Долна Баня, Елин Пелин, а от 5-ти до 7-ми октомври на ЕСО ЕАД и „Електроразпределение Юг“ АД в Карлово, Калофер, Казанлък, Сопот, Павел Баня и Баня. Резултатите от проверките ще бъдат изготвени до 21-ви октомври 2020 година.

Related Articles

Над 180 фирми от Европа и Азия ще участват в Архитектурно-строителна седмица 2024

След броени дни- на 3 април се открива мащабното за строителния сектор изложение Архитектурно-строителна седмица. До 6 април в залите на Интер Експо Център...

5 млн. лева от ЕС за укрепване на три свлачища във Велико Търново

Община Велико Търново очаква близо 5 милиона лева европейско финансиране за укрепване на три свлачища, които засягат жилищни и промишлени територии и пътища. Проектът е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ