25 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Приключи плановият годишен ремонт на шести блок на АЕЦ „Козлодуй“

Плановият годишен ремонт на шести блок на АЕЦ „Козлодуй“ приключи на 24 октомври, съобщиха от централата. В 9.47 часа блокът е бил включен в националната електроенергийна система, след проверка и издадено одобрение от страна на Агенцията за ядрено регулиране.

Плановият годишен ремонт, започнал на 22 септември 2020 г., е протекъл при стриктно прилагане на всички противоепидемични изисквания, насочени към ограничаване на риска от заразяване с Covid-19.

По време на престоя успешно са били изпълнени предвидените дейности по ремонт и профилактика на оборудването и системите на блока, както и редица мерки, свързани с дългосрочната експлоатация на ядрената мощност. Реакторът е презареден със свежо гориво за следващата горивна кампания, допълват от АЕЦ „Козлодуй“.

Другият ядрен енергоблок на АЕЦ „Козлодуй“ – пети, работи с пълно натоварване на мощността, се посочва още в съобщението.

Related Articles

Архитектурният съвет на Европа с изложба в София

Пътуващата изложба на Архитектурния съвет на Европа (АСЕ) „20 архитектурни проекта срещу климатичните промени“ гостува в София по покана на Камарата на архитектите в...

На конгрес: Обсъждат зелените технологии и устойчивото строителство

Австрийското посолство кани архитектурната колегия на Международния конгрес „GreenTech Days meet Future of Building 2024“. Той ще се проведе на 17 и 18 април...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ