21 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Приключи ремонтът на фериботната площадка при Русе

Всички дейности по изграждането на фериботната площадка при Русе приключиха. Това стана ясно от проведената среща в Пристанищния комплекс, на която участваха заместник областният управител Людмил Христов, изпълнителният директор на комплекса Петър Драгошинов, превозвачи и представители на румънския пристанищен оператор. Христов коментира, че пускането в експлоатация на фериботната линия ще намали километричните колони от камиони в района на ГКПП „Дунав мост“.

По думите на Драгошинов вече са ремонтирани всички сгради на институциите, които имат отношение към граничния и митническия контрол. Положена е маркировка, а старият кантар е премахнат. Преди близо седмица при бившата бариера на входа бе поставено новото КПП, на което да се приемат документите на водачите, без те да слизат от превозните средства. В ход е и монтиране на нови осветителни тела в района. Поставен е основният надпис за мястото, към което ще се насочват товарните превозни средства, които искат да ползват бъдещата фериботна линия.

През следващите дни ръководството на Областна администрация – Русе отново ще посети на място и ро-ро терминала в Гюргево. За момента по данни на румънската страна може да се каже, че там драгирането на реката е завършено на около 80%. Продължават обаче ремонтите на административните сгради, като вече има осигурено електричество, водоснабдяване и канализация. Срокът за приключване на всички дейности по изграждането на фериботния комплекс на румънска територия е до края на август – началото на септември тази година. Очакванията са фериботът да превозва между 250 и 300 камиона на денонощие в едната посока.

Related Articles

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...

Кв. „Изток“ ще е първият в столицата с изцяло ремонтирани тротоари

Започна строителният сезон в почти всички райони в София. Текат ремонти и възстановителни дейности по голяма част от инфраструктурата. В момента освен обновяване на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ