24 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Отпуснаха още 40 млн. лв. за запазване на заетостта в туризма и транспорта

Правителството даде съгласие Управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 да сключва договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в размер на до 1,76 % над определения бюджет на оперативната програма с цел осигуряване на допълнителни средства за финансиране мерките за борба с последиците от коронавируса.

По този начин ще се осигури допълнителен финансов ресурс от 40 млн. лв. Той ще бъде насочен към процедура “Краткосрочна подкрепа за заетост в отговор на пандемията от COVID-19″ с конкретен бенефициент Агенция по заетостта, по която работодатели, самоосигуряващи се и общински предприятия от хотелиерството и ресторантьорството, транспорта и туризма могат да получат компенсации за запазване на заетостта на своите служители в размер на 290 лв. месечно.

С допълнителните 40 млн. лв. ще могат да бъдат обезпечени заявките на работодателите и самоосигуряващите се за получаване на тези средства, а периодът за приемане на заявления за изплащане на компенсациите ще бъде удължен до 31.03.2021 година.

Related Articles

Започва строителството на граничен пункт „Струмяни-Берово“

Реалното изпълнение на проекта за строителство на граничния пункт „Струмяни-Берово“ между България и Република Северна Македония е вече в ход. Инвестицията е на стойност...

На конгрес: Обсъждат зелените технологии и устойчивото строителство

Австрийското посолство кани архитектурната колегия на Международния конгрес „GreenTech Days meet Future of Building 2024“. Той ще се проведе на 17 и 18 април...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ