25 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Премиерът Денков: Търсим начин да улесним индексирането на цените за строителство

Правителството търси начин да улесни индексирането на цените по договорите за строителство, възложени по Закона за обществени поръчки. За целта е необходимо да се подобрят правилата за това, стана ясно след среща на министър-председателя акад. Николай Денков с представители на Камарата на строителите в България.

Ще се търси възможност финансовите средства за индексацията да бъдат заложени в централния бюджет за 2024 г., като се разпределят по отделните министерства – възложители на конкретните поръчки за строителство.

Премиерът очаква конкретни предложения в тази посока, изготвени съвместно от Камарата и МРРБ. Той се ангажира въз основа на тях Министерският съвет да промени методиката за индексиране на вече договорените цени. Правителството е готово също да предложи промени в ЗОП, ако това е необходимо.

Related Articles

Проект: СО прави банка с всички инвестиционни намерения за строителство

Събирането на едно място на информация за всички инвестиционни намерения за строителство е планирано да стартира през април. Според столичния кмет целта е гражданите...

Търси се решение за спасяване на Боянското блато

Идеята е естествена влажна зона да се обособи като градски парк Гражданската група в защита на Боянското блато заедно с екип от МОСВ обсъждат мерки...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ