16 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

През юни: Започва ремонтът на театър СОФИЯ

Предвижда се съхраняване на всички орнаменти, характерни за автентичния облик на сградата

По време на ремонта сградата ще бъде обновена, включително и с техническите възможности за обезпечаване на театралната продукция. Предвидени са мерки за енергийна ефективност, които включват поставяне на 8 см топлоизолация, цялостен ремонт на покрива и поставяне на топло и водоизолационни материали по него, подмяна на остарялата дограма, модернизация на отоплението, включително изграждане на радиаторно отопление на общите помещение и цялостна климатична инсталация, цялостна подмяна на електрическата, ВиК и отоплителна инсталации.

В рамките на ремонта ще бъдат съхранени всички орнаменти, характерни за специфичния облик на фасадата на сградата. Проектът предвижда модернизация на техническите съоръжения, в това число на сценична механизация, озвучаване, осветление и акустична способност на залата. Ще бъдат изградени нови сценични съоръжения и ще има ново техническо обезпечаване, което да подобри работата на театъра. Заедно с ремонтните дейности ще бъдат обособени над 15 нови помещения.

Припомняме, че около проекта за ремонт имаше доста спорове – предимно във връзка с визията на фасадата. Дейностите се реализират по проект „Развитие на културната инфраструктура в Столична община чрез инвестиции в обновяване на театър София, район Оборище”, финансиран по ОПРР 2014-2020. Срокът за завършване на обновлението е до края на другата година.

Related Articles

Стартира информационен сайт за въвеждане на еврото у нас

Министерството на финансите стартира информационен сайт, посветен на въвеждането на еврото в България. Целта на електронната страница е да бъде полезен и сигурен източник...

Правят ОВОС на жп линията на границата със Северна Македония

За 28 март е насрочено да се направи Оценка за въздействието на околната среда (ОВОС) по проект за модернизация на жп линията Радомир-Кюстендил-Гюешево -...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ