9 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Предлагат терени за детска градина на ул. „Луи Айер“ в София

Столична община има идея три терена на „Софийски имоти“ ЕАД да бъдат извадени от капитала на дружеството и да бъдат ползвани за изграждане на детска градина на ул. „Луи Айер“ в София. 

Терените се намират в местност „Манастирски ливади-изток“ и са с обща квадратура от 1 800 кв. м. Главният архитект на София Здравко Здравков е възложил изработването на скица с проект за изменение на ПУП с цел обособяване на УПИ за детска градина. Към момента терените са предназначени за ниско застрояване. Докладът ще бъде разгледан от Столичния общински съвет на предстоящата сесия.

„Манастирски ливади-изток“ е сред кварталите, в който има недостиг на места за най-малките. Затова Столична община и районните администрации търсят варианти за намиране на подходящи терени за детски градини. Задвижват се дейности по отчуждаване, проектиране и стартиране на процедури по тяхното изграждане.

 

 

Related Articles

Лифт до крепостта „Патмос“ става обект от първостепенно значение за Ардино

Общинските съветници в Ардино гласуваха предложението на кмета инж. Изет Шабан кабинковият лифт от с. Стар Читак до крепостта "Патмос" да бъде обявен за...

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ