19 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Смолян стартира проект за рециклиране на битови отпадъци

Община Смолян стартира изпълнението на проект „Въвеждане на добра практика за намаляване количеството на депонираните отпадъци и повишаване информираността и капацитета за рециклиране в Община Смолян“. Той е финансиран от Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г., съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР).

Безвъзмездната финансова помощ по проекта е в размер на 376 021,81 лева, от които 319 618,54 лeва – от ЕФРР и 56 403,27 лeва – национално съфинансиране от държавния бюджет.

Продължителността на проекта е 18 месеца.

Основните цели са да се намали количеството депонирани битови отпадъци, да се предотврати образуването на нови и да се увеличи участието на гражданите в разделното им събиране.

Процесът на компостиране ще бъде приложен на практика в 10 училища, чрез доставяне на компостери, които ще служат за събиране на биоразградими растителни отпадъци, с което ще се демонстрира времетраенето и етапите на процеса „компостиране“ под надзора на еко експерт за всяко училище.

Related Articles

Проф. д-р арх. Тодор Булев представя „София – град на мечтите“ в изложба

В изложбата „София – град на мечтите” проф. д-р арх. Тодор Булев показва своите вече повече от 50-годишни творчески търсения (1974-2024) за градската среда,...

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ