21 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Правителството отпуска 10 млн.лв. за инвестиционни проекти на София

10 милиона лева предостави правителството на днешното си редовно заседание на Столичната община за реализирането на инвестиционни проекти.

От тях ще се отпускат средства за основен ремонт и изграждане на улици и булеварди, за улично осветление, светофарни уредби, релсов път, за развитие на системата за видеонаблюдение, за реконструкция на сграда на детска поликлиника и за придобиване на софтуер.

Кметът Фандъкова изтъкна, че благодарение на помощта на държавата общината ще пренасочи от бюджета си средства за градския транспорт, който има нужда от подкрепа заради намаления пътникопоток вследствие от пандемията.

Фандъкова информира, че Агенция „Пътна инфраструктура“ е подписала договор за изработване на Подробен устройствен план на Околовръстния път в участъка от АМ „Струма“ до булевард „Цар Борис III“. Контрактът ще позволи на агенцията като възложител да обяви процедура за избор на изпълнител на разширяването в този участък на Софийския околовръстен път.

 

Related Articles

Приключи ремонтът на Двореца на културата в Перник

Приключиха строително-ремонтните дейности по обновяването на емблематичния за Перник Дворец на културата. В реконструкцията на сградата са вложени над 4,5 млн. лв., като финансирането...

Проект: СО прави банка с всички инвестиционни намерения за строителство

Събирането на едно място на информация за всички инвестиционни намерения за строителство е планирано да стартира през април. Според столичния кмет целта е гражданите...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ