25 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

По проект: Община Пловдив санира детски градини с над 2 млн. лв.

Община Пловдив спечели проект на стойност 2 346 800 лева за енергийна ефективност в детски градини. Парите са по проекти от Норвежката програма.

Със средствата, които ще бъдат отпуснати по процедура „Енергийна ефективност в сгради“ от Министерството на енергетиката, ще бъдат обновени три детски заведения в града. Това са детска градина „Светлина“ в район Южен и „Десислава“ и „Еделвайс“ в Тракия.

Освен дейностите по осигуряване на енергийна ефективност – саниране, ремонт на покриви и подмяна на дограма, в детските градини ще бъдат изградени и фотоволтаични електроцентрали. Те ще осигуряват не само топла вода за детските заведения, но и ще произвеждат електроенергия, уточняват от администрацията.

Съфинансирането на проекта от страна на Общината е в размер на 452 231 лева.

Related Articles

Нестандартно: Ученичка от Айтос направи Айфеловата кула от дървени пръчици

Вдъхновила се от френската култура и архитектура Дамла Кемик - ученичка от XII клас от Айтос направи макет на Айфеловата кула от 1000 дървени пръчици....

Балчик събира архитекти от 5 държави

Първият семинар от Международната програма за разширяване на образователния обмен в опазването на недвижимото културно наследство среща архитекти от Франция и 4 черноморски страни...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ