15 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

По проект: Възобновяват дейността на Летище Русе

Министерството на икономиката работи по проекта за възобновяване дейността на Летище-Русе.“, в това министър Везиева увери областния управител Борислав Българинов. „Целта ни е до края на годината да стартира процесът. Инвестиционните разходи са за основна и довеждаща инфраструктура. Надяваме се в началото на следващата година да има вече полети. Възстановяването на летището в Русе ще обслужва и съседните градове и ще помогне за свързаността между Северна и Южна България.“, коментира още министърът на икономиката. Тя заяви също, че регионалният дисбаланс между Южна и Северна България е от проблемите, който от години вместо да се решава – се задълбочава. „Всички изследвания сочат, че там където има добра транспортна инфраструктура, има развит бизнес и инвестиции. Очакваме тази политика да стане приоритетна за следващото правителство и да продължава през целия период до 2026 г.“, допълни още тя.

Средната продължителност на полета от Русе до столицата ще е около 30 – 40 минути и ще се извършва със самолети ATR-72 на българската авиокомпания GullivAir.

Вече са проведени четири срещи между министерствата на икономиката и транспорта, авиокомпанията и Община Русе за старт на проекта.

 

Related Articles

Правят ОВОС на жп линията на границата със Северна Македония

За 28 март е насрочено да се направи Оценка за въздействието на околната среда (ОВОС) по проект за модернизация на жп линията Радомир-Кюстендил-Гюешево -...

Стартира информационен сайт за въвеждане на еврото у нас

Министерството на финансите стартира информационен сайт, посветен на въвеждането на еврото в България. Целта на електронната страница е да бъде полезен и сигурен източник...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ